Nyhetsbrev Januari

Vi Vellingemoderater är tacksamma för förtroendet väljarna gav oss senaste valet. Vi kommer arbeta hårt för att göra vår kommun till en bättre plats. Genom detta månadsvisa nyhetsbrev kommer vi berätta om nyheter, vad som hänt och vad vi planerar framöver. Vi har kavlat upp ärmarna och är beredda att leverera.

Det går bra för Vellinge. Medborgarundersökningen visade ett resultatet i toppklass och att vår kommun utvecklas i rätt riktning. Genom tydligt medborgarfokus och nya topprestationer inom skola och välfärd bygger vi en bättre och attraktivare kommun.

Med det sagt har vi mycket framför oss denna mandatperiod. Ett stort fokus kommer ligga på bostäder och ett levande centrum, särskilt i Vellinge och Skanör. För att få mer fart och liv kommer satsningar ske på bl.a. centrumföreningar, centrumassistenter, kompetensutveckling samt utbildningar och fler aktiviteter.

Vi kommer att bygga bostäder och förtäta våra centrum. Viktigt att det inte sker på bekostnad av miljö och harmoni. Därför sker bostadsökningen främst i Vellinge tätort, Hököpinge, Ö Grevie och V Ingelstad. Naturligt eftersom pågatågen snart får två stationer i våra östa kommundelar. Under mandatperioden vill vi bygga nästan 1000 bostäder.

Ett ansvarstagande för ekonomin och skattebetalarnas pengar är grunden. Utan ansvar sker varken stora satsningar eller låg skatt. Därför kan vi glatt meddela att kommunens resultat blev 8 miljoner bättre än delårsprognosen. Trots extraordinära kostnader p.g.a. skyfallsskador som uppgick i 15 miljoner. Med fortsatt goda ekonomiska förutsättningar i ryggen utvecklar vi vår kommun vidare.