Hedrande 8e plats för Vellinge

I Vellinge arbetar vi moderater, dagligen med att se till att ni invånare kan leva och verka i en trygg miljö.

Våra viktigaste punkter är:

  • Att du skall känna dig trygg när du vistas i ditt hem, på din arbetsplats, i skolan eller rör dig på offentliga platser.
  • Att du vet att du får hjälp när det behövs.
  • Att du är säker på att vi tillvaratar allas intresse på samma sätt, oavsett vem man är eller var man bor.
  • Att alla skall känna sig säkra på att kommunens tekniska system har en hög driftssäkerhet. Att göra förebyggande insatser för att skydda oss mot framtida faror som t.ex. havsnivåhöjningar och översvämningar.
  • Att utföra snabba åtgärder vid skadegörelse och klotter.
  • Att arbeta med säkra trafiklösningar och säkerställa att det finns tillfredsställande belysning.
  • Att utveckla levande och attraktiva centrum med blandad bebyggelse av bostäder, verksamheter och offentliga byggnader.

 

För oss moderater är trygghet ett prioriterat område som vi ständigt utvecklar och förbättrar i samarbete med företag, föreningar, polis och allmänhet. Därför är det extra roligt när Vellinge ytterligare en gång hamnar på top tio listan (placering 8) över Sveriges mest trygga kommuner

Fakta om SKL’s ”Öppna jämförelser: trygghet och säkerhet 2015”

För åttonde året i rad publicerar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Myndigheten för samhälls­skydd och beredskap (MSB) indikatorer för arbete med trygghet och säkerhet i landets kommuner. Syftet med rapporten är att stimulera till förbättringsarbete och i förlängningen ökad effektivitet genom att publicera och redovisa indikatorer för säkerhetsarbetet.

I rapporten beräknas ett sammanvägt värde som utgår från de fyra utfallsindikatorerna: personskador, utvecklade bränder i byggnad, våldsbrott samt stöld och tillgreppsbrott.

 

Kommunens värde ger inte en helhetsbild av hur säker en kommun är men ett lågt värde indikerar ändå i vilka kommuner det sammantaget inträffar minst personskador, utvecklade bränder och brott med hänsyn tagen till folkmängden och samhällskostnaden

De flesta brott, olyckor, skador, samhällsstörningar eller yttringar för medborgarnas oro får på något sätt efterverkningar i kommunen. Att i samverkan med andra aktörer kunna hantera trygghets- och säkerhetsfrågor över hela hotskalan – med såväl individ som samhällsperspektiv – är därför en central kommunal arbetsuppgift.