Tre av sju svenska Blå Flagg-stränder finns i Vellinge kommun!

Vellinge kommun har tilldelats utmärkelsen Blå Flagg för stränderna i Falsterbo, Skanör och Kämpinge. Utmärkelsen är en internationell miljöutmärkelse som beviljas badplatser som uppfyller vissa kriterier som rör vattenkvalitet, säkerhet, service och miljöinformation.

Det är ingen slump att kommunen tilldelas utmärkelsen utan är ett resultat av ett långsiktigt och medvetet arbete från oss moderater där vi satsat på strandskötsel, livräddarverksamhet, hållbar avfallshantering, kontinuerlig vattenprovtagning, uppfräschning av toaletter samt informationsspridning om påverkan på natur och djurliv. Stränderna är en viktig del av kommunens identitet och attraktivitet och bland de bästa i hela Europa. Så ska det fortsätta vara. Arbetet fortsätter!

Vi kommer begära utökade tillstånd för sandfodring men också ansöka om tillstånd för en mer effektiv och hållbar tånghantering. Vi kommer stärka arbetet för minskad nedskräpning och en ännu bättre avfallshantering med fler smarta kärl och ökad möjlighet till källsortering. Fler toaletter kommer fräschas upp. Vi vill på olika sätt öka simkunnigheten hos befolkningen. Vattenkvaliteten är viktig och vi kommer fortsätta stå upp för ett friskt och rent Öresund. Strand- och badlivet i kommunen ska hålla toppklass även i framtiden.

Carina Wutzler (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.