Vellingeborna förtjänar bättre!

Just nu sprider vissa politiska företrädare från oppositionen mycket felaktig information (medvetet eller omedvetet?) och man svartmålar oss och vår politik på sociala medier, i debattinlägg och i insändare.  Det tycker vi är oerhört tråkigt.

Vi moderater står upp för det vi tror på och jobbar för det vi tycker är Vellingebornas bästa. Vi håller oss till fakta och framför vad vi vill åstadkomma med vår politik och undviker att hoppa på andra partier eller politiska företrädare. Men när Liberalerna jämställer oss med ”Putin eller Vitryssland”, sprider felaktiga uppgifter, skickar oförskämda mejl, påstår att vi inte lyssnar eller att vi köper röster och att vi slösar med skattebetalarnas pengar, ja, då måste vi reagera. Även företrädare från Kristdemokraterna sprider desinformation och vill ge sken av att saker är på ett sätt som inte stämmer överens med verkligheten.

Politiken i Vellinge har hamnat på en så låg nivå att det börjar bli pinsamt. Tonen är tråkig och debattklimatet hätskt. Vellingeborna förtjänar bättre än så här. Politik handlar om att vilja. Så till er politiker som väljer att sprida felaktigheter och som gör allt i er makt för att nedvärdera och svartmåla Moderaterna – byt fokus! Berätta i stället vad ni vill göra för att förbättra och utveckla kommunen. Vi lyssnar gärna.

 Vi har genom åren haft bra diskussioner med företrädare från olika partier och det vill vi fortsätta med i konstruktiv och seriös anda. Vi är väl medvetna om att Moderaterna inte har egen majoritet och att vi styr i minoritet. Vi ser fram emot att prata politik och ha dialog med olika partier och företrädare. Vi ser gärna breda förankringar kring aktuella frågor och vi bjuder gärna in brett för samtal och diskussioner. Det har vi även gjort tidigare, bland annat kring arbetet med framtidssäkrad välfärd och program för hållbar utveckling där alla partier deltagit. Vi hoppas och tror att samtliga politiska företrädare i kommunen egentligen vill arbeta för ett ännu bättre Vellinge. Vi tillhör olika partier av en anledning och det innebär att vi inte tycker likadant i alla frågor. Det är en sak att tycka olika och sakligt ifrågasätta, en annan att smutskasta och sprida lögner. Vi kommer arbeta för fortsatta, meningsfulla och förbättrade diskussioner, men det finns ett engelskt uttryck som lyder ”It takes two to tango”, och det gäller även i detta sammanhang.

Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande (M)
Gustav Schyllert, Miljö- och byggnadsnämndens ordförande (M)
Margaretha Olsson, Utbildningsnämndens ordförande (M)
Martin von Gertten, Tekniska nämndens ordförande (M)
Mavis Zander, Omsorgsnämndens ordförande (M)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *