Vi (m)öjliggör utveckling av turistnäringen vid Falsterbo Strandbad

Vi moderater arbetar hela tiden för att öka attraktiviteten runt om i kommunen och vi ser att det finns en stor potential i att utveckla besöksnäringen för att få till ökad ”året runt” turism. En viktig del av besöksnäringen handlar om möjligheten till bra hotell-, konferens och övernattningsställen i kommunen.

För att förlänga och utveckla turistsäsongen i kommunen har vi beslutat att ta fram underlag för markanvisningstävling samt ny detaljplan för hotell- och konferensanläggning vid Falsterbo Strandbad som ligger intill en av Europas finaste stränder med toppklassigt bad. På orten finns också fina golfbanor, världskänt fågelsträck, unik bebyggelse i fantastisk miljö, ett rikt djurliv och här genomförs kända arrangemang såsom bl.a. internationella hästtävlingen Falsterbo Horse Show. Ärendet behandlades på kvällens kommunstyrelsemöte.

– Besöksnäringen har en stor potential i kommunen, inte minst för vår enastående miljö och unika natur.  Vi vill se levande orter som stimuleras med fler besök och mer handel. Jag tror att ett hotell med konferens- och spamöjligheter hade tillfört mycket för kommunen, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen