Nyhetsbrev - mars

Sommartid, fågelkvitter, vårblommor och värmerekord,  ja våren är onekligen på väg och vi hoppas att ni har hunnit njuta av det fina vädret. Under mars har vi arbetat på i rasande fart som vanligt och här kommer ett urval av händelser under månaden. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att påbörja projektering och upphandling av om- och tillbyggnad av Asklunda förskola. Förskolan kommer att utökas med 8 avdelningar och ca 90 stycken barn.

Under mars har alla våra föreningar haft årsmöten. Tre lyckade årsmöten med god mat och information om vad som är på gång i respektive kommundel. På Skanör/Falsterbos årsmöte talade Vellinges riksdagsman Anders Hansson om det politiska läget på riksnivå och på Vellinge-Månstorps årsmöte berättade Carina Wutzler vad som planeras under den närmsta tiden i kommunen. Samtliga ordföranden blev omvalda.

Anvisningstalet för 2017 har nu blivit beslutat. Vellinge kommun har fått ett lägre anvisningstal än beräknat, detta på grund av att anvisningstalet i hela regionen blev mindre än beräknat. Vellinges anvisningstal för 2017 blir 159 personer jämfört med beräknade 211.

Sundsgymnasiet är populärt! Statistiken för förstahandssökande har nu kommit och det visar på att söktrycket för antalet förstahandssökande på Sundsgymnasiet har ökat med 20 procent jämfört med förra året och med 35 procent jämfört med 2014. Främst är det samhällsprogrammet och ekonomiprogrammet som lockar elever men även teknikprogrammets omtag och förnyelse har gett positiva sökresultat.

Detaljplanen för Skanörs Hamn har äntligen vunnit laga kraft men på grund av tidigare överklaganden kommer den planerade utvecklingen av Stens brygga med soldäck och sittplatser tyvärr inte att hinna byggas innan sommaren.

Carina Wutzler skrev i mitten av månaden ett brev till regeringen där hon uppmanar regeringen att genomföra förändringar hos berörda myndigheter och ge kommunerna rätt ekonomiska förutsättningar. Hela brevet kan ni läsa här: http://www.moderat.se/nyhetsartikel/carina-wutzlers-m-brev-till-regeringen

I torsdags var det dags att ta det första spadtaget i Västra Ingelstad. 78 väldesignade etagelägenheter om 2-4 RoK ska byggas på det stationsnära läget i Västra Ingelstad. En mycket positiv satsning som vi tror kommer bli uthyrt fort.

Lagom till påsk kommer vi att dela ut broschyrer om vad som händer i respektive kommundel. Alla föreningar kommer att ha påskkampanjer och kommer i samband med dessa att dela ut broschyrerna. Dessa kommer även delas ut i alla brevlådor i kommunen och om ni vill hjälpa till att dela ut så får ni gärna kontakta respektive föreningsordförande.

Till sist, glöm inte vår Afterwork nu på fredag. Denna månad är det Höllvikens tur att hålla i AW:n och vi kommer vara på Millennium i Höllviken. Klockan 17-19 den 31 mars, hoppas vi ses!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen