Allt för barnfamiljen under ett tak – idag invigdes Familjernas hus i Höllviken

Ett av våra vallöften var att öppna en ny familjecentral i kommunen. Höllviken har många barnfamiljer och vi är därför glada över att en ny familjecentral äntligen har öppnat i denna kommundel.

Idag var det invigning av kommunens andra familjecentral, Familjernas hus i Höllviken. Det finns sedan tidigare en familjecentral i Vellinge tätort som har varit mycket välbesökt och vi såg därför ett behov av att öppna en till.

– Den öppna förskolan är en ny pedagogisk verksamhet i Höllviken och ett viktigt komplement till den befintliga. Kopplingen och närheten till de andra verksamhetsdelarna i familjecentralen med allt under ett tak kommer underlätta för Höllvikens många barnfamiljer, säger Gustav Schyllert (M) ordförande i utbildningsnämnden

För oss är det viktigt att barnen får bästa möjliga start i livet. Familjecentralens målgrupper är barn 0-6 år och deras föräldrar och har som målsättning att arbeta med hela familjen i fokus. I huset finns det en barnmorskemottagning, en barnavårdscentral, en öppen förskola samt socialtjänst.

Den nya familjecentralen ligger på våning 2 i Toppengallerian, mitt emot Omtankens hus. Toppengallerian är en central och lättillgänglig plats i Höllviken.

Verksamheten har en yta på närmare 600 kvm. I huset ansvarar Frejakliniken och Näsets läkargrupp för barnmorskemottagningen respektive barnavårdcentralen medan kommunen är huvudman för den öppna förskolan och socialtjänsten.

– Föräldrar och barn får under ett tak möjlighet att träffas, delta i aktiviteter, få råd, stöd och information från personer med barn som profession. Detta är en verksamhet som jag är stolt över att vi nu även kan erbjuda i Höllviken, säger Mavis Zander (M) ordförande i omsorgsnämnden. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen