Allt för barnfamiljen under ett tak – ny familjecentral i Höllviken snart verklighet

Ett av våra vallöften var att öppna en ny familjecentral i kommunen. Höllviken har många barnfamiljer och vi är därför glada över att en ny familjecentral snart kan öppnas i denna kommundel.

Förhoppningen är att familjecentralens verksamheter ska kunna öppna under början av nästa år. Det finns sedan tidigare en familjecentral i Vellinge tätort som har varit mycket välbesökt och vi ser därför ett behov av att öppna en till.

-Föräldrar och barn får under ett tak möjlighet att träffas, delta i aktiviteter, få råd, stöd och information från personer med barn som profession. Detta är en verksamhet som jag är stolt över att vi snart kan erbjuda även i Höllviken, säger Anna Mannfalk (M) ordförande i omsorgsnämnden.

För oss är det viktigt att barnen får bästa möjliga start i livet. Familjecentralens målgrupper är barn 0-6 år och deras föräldrar och har som målsättning att arbeta med hela familjen i fokus. I huset kommer det att finnas en barnmorskemottagning, en barnavårdscentral, en öppen förskola samt socialtjänst.

Kommunen har nu tecknat ett hyresavtal och den nya familjecentralen kommer att ligga på våning 2 i Toppengallerian, mitt emot Omtankens hus. Toppengallerian är en central och lättillgänglig plats i Höllviken.

Verksamheten kommer ha en yta på närmare 600 kvm. I huset kommer Frejakliniken och Näsets läkargrupp att ansvara för barnmorskemottagningen respektive barnavårdcentralen medan kommunen är huvudman för den öppna förskolan och socialtjänsten.

-Den öppna förskolan är en ny pedagogisk verksamhet i Höllviken och ett viktigt komplement till den befintliga. Kopplingen och närheten till de andra verksamhetsdelarna i familjecentralen med allt under ett tak kommer underlätta för Höllvikens många barnfamiljer, säger Gustav Schyllert (M) ordförande i utbildningsnämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen