Efterlängtad upprustning av Stens Brygga

Vi moderater hade som vallöfte 2014 att fortsätta arbetet med att försköna och förbättra hamnen i Skanör. Vi håller vad vi lovar. Vi har varit drivande i utvecklingsarbetet och nu håller även Stens brygga på att rustas upp som kommer vara färdig i god tid till badsäsongen.

Skanörs hamn är med sitt unika läge i anslutning till en av Sveriges vackraste stränder och storslagen natur kommunens pärla.  Hamnens charmiga och pittoreska utformning lockar såväl turister som kommuninvånare.  Men även en pärla kan behöva putsas till ibland och därför tillförde vi 5 miljoner 2016, 5 miljoner 2017 och ytterligare 3 miljoner 2018 för att försköna och förbättra hamnen.

Just nu håller Stens brygga på att byggas om och till. Bryggan kommer att bli mer tillgänglig och man ska kunna cykla ner och ta ett snabbt dopp precis som tidigare. Många har varit oroliga för att parkeringsplatser för bilar kommer försvinna helt men så blir det inte, man kommer kunna köra ner till hamnen och ta sitt morgondopp även i fortsättningen. Tanken är att fler Skanörbor, turister och kommuninvånare hittar dit större delen av året. Den nya bryggan kan ta mer folk och det ska finnas ett stort soldäck, fler trappor och stegar. På markplan kommer det finnas trädäck med plats för sittytor som kommer uppmuntra till ”häng” och möten mellan människor. Belysning och planteringar kommer rama in platsen fint. Arbetet kommer att vara färdigt i god tid till badsäsongen. Samtidigt byggs en toalett på den västra sidan av hamnen som kommer att stå klar under våren.

Vi kommer fortsätta utveckla hamnen kommande år. Enligt den nya detaljplanen som vann laga kraft för ca 1 år sedan ges möjligheter även till ett kallbadhus, en hall för båtservice, nya handelsbodar samt möjligheter för befintliga verksamheter att bygga ut. Planen inkluderar även en upprustning av de allmänna ytorna och en förbättrad trafiksituation och trafiksäkerhet.

– Vi moderater ser Skanörs hamn som en viktig plats i kommunen och det är glädjande att Stens brygga nu rustas upp. Den kommer att bli mer tillgänglig, trygg och säker och fler kommer kunna använda den samtidigt. Jag tror den kommer bli en riktig magnet i Skanörs hamn och locka många morgonbadare men även andra som är sugna på ett dopp, säger Carina Wutzler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen