Elisabeth Svantesson besöker Sveriges blåaste kommun

Under förmiddagen var Elisabeth Svantesson (M), andra vice partiordförande, riksdagsledamot och moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, på besök i kommunen. 

Under lunchen diskuterades integrationsutmaningen, arbetsmarknadsfrågor, trygghetsfrågor men också vikande opinionssiffror på riksplanet.

–          Nu måste vi visa att vi lyssnar på medborgarna och att vi har många och bra förslag som vi nu behöver kommunicera ut och få ihop, säger Elisabeth Svantesson.

Efter en givande och intressant lunch var det sedan dags för Elisabeth Svantesson, Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande, och Gustav Schyllert (M), utbildningsnämndens ordförande, att göra ett företagsbesök på Björns konditori i Vellinge. Där framkom det att det är svårt att få tag på rätt kompetens, inte minst när det gäller personer med konditorutbildning. Ägarna Cornelia Malm och Björn Larsson har ändå lyckats rekrytera två nya konditorer som börjar nästa vecka. Björns konditori ser ljust på framtiden och expanderar hela tiden i lagom takt. Kommunens satsning på centrum och Lilla torg har gett resultat och antalet kunder ökar. Nya inslag i verksamheten är under planering, from den 26 maj kommer till exempel Björns ha öppet varje fredag kväll till klockan 21 då med bland annat tapas och ett lite större vinutbud till kunderna.

–          Det är positivt att partiledningen kommer ut till oss kommuner och är intresserade av vilka lokala frågor som är aktuella för vår del. Dessutom är det viktigt att man lyssnar på oss och det vi får till oss från väljarna, inte minst i ett bekymmersamt läge med vikande opinionssiffror på riksplanet, säger Carina Wutzler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen