Ett steg närmare förverkligandet av hotell på Nyckelhålstomten.

Vi moderater ser besöksnäringen som en viktig del av näringslivet och en stor del av besöksnäringen handlar om bra hotell och övernattningsställen i kommunen. Vi arbetar hela tiden för att öka attraktiviteten i våra kommundelscentrum. Vi är därför glada att markanvisningstävlingen för Nyckelhålstomten nu är avgjord och förslaget blir ett hotell med konferens och restaurangmöjligheter i forminspiration av ett kitesegel. 

Trots många turer och hinder så ger vi moderater inte upp tanken om ett hotell i centrala Höllviken. Vi ser att det skulle tillföra mycket för kommunen, både för våra näringsidkare, besökare och invånare. Målet med hotellet är att skapa en naturlig mötesplats för såväl turister som lokalbefolkning.

Vellinge är en attraktiv kommun att besöka, leva i och verka i. Den totala turistomsättningen är 260,5 miljon kronor och under förra året hade vi 137 445 utländska övernattningar i kommunen. Vi ser en tydlig efterfrågan och köpkraft för trevliga restauranger och bekväma boenden i vår tilltalande och havsnära natur.

The Key kommer att förstärka nästes identitet och passar väl in i den omkringliggande omgivningen. Platsen är ett landmärke i Höllviken och förslaget med sina materialval och formgivning ger hotellet en känsla av elegans och ”näset-anda.”

–          Än är vi inte där men vi  moderater kommer att fortsätta jobba för att få till ett hotell på Nyckelhålstomten, det hade betytt mycket för Höllviken och Vellinge, för vårt näringsliv och för våra invånare. Vi har enastående miljö och unika arrangemang därför är det viktigt att vi har hotell och övernattningsmöjligheter till våra turister. Jag hoppas att hotellet ska kunna stå klart till 2022, det är då 100 år sedan det första hotellet på platsen byggdes, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen