Flexiblare lånetider, nu en verklighet på Höllvikens bibliotek!

Äntligen kan du låna böcker efter att bibliotekspersonalen gått hem. Meröppet invigdes under dagen på biblioteket i Höllviken under festliga former och Christer Mars (M) var på plats för att invigningstala.

–       Meröppet är ett initiativ som vi moderater har drivit i många år och nu äntligen har det blivit verklighet. Biblioteket i Höllviken är det första biblioteket i kommunen som har meröppet och om det visar på positiva reaktioner hoppas jag att vi även kan utveckla det på kommunens andra bibliotek, säger Christer Mars (M)

I Skåne finns det 16 stycken meröppna bibliotek i totalt tio kommuner. Intresset är stort och jag vet att fler kommuner har planer för meröppet i framtiden.

2012 gjorde kommunen en undersökning på våra fyra folkbibliotek och där framkom det att många önskade flexiblare öppettider – tidigare morgnar, senare kvällar och under helgen. För att möta dessa önskemål och anpassa öppettiderna till våra medborgares levnadsvanor började vi därför undersöka möjligheten om meröppet.

Meröppet ger en utökad tillgänglighet men med bibehållen bemanning av biblioteket och innebär att besökare kan använda biblioteket även på kvällar och helger när det inte finns personal på plats och bidrar till en mer flexibilitet för invånarna.  Genom att vi tillgängliggör biblioteket utöver ordinarie öppettider hoppas jag att kommunen i ännu högre grad bidrar till att stärka bibliotekets roll i lokalsamhället och som en mötesplats.

Det har varit ett hårt arbete för att förverkliga möjligheten till meröppet för Höllvikens bibliotek och många har varit involverade, bibliotekspersonal, projektledare, tjänstemän, hantverkare och pilotgruppen som testade att det nya systemet verkligen fungerade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen