I en turbulent tid står vi stadigt - Nu fortsätter vi utveckla tillsammans.

Jag vill än en gång tacka för det förtroende som ni väljare gav oss moderater i valet. Helt fantastiskt att mer än varannan väljare valde den moderata valsedeln i kommunvalet. Ett förtroende som förpliktigar och som vi tar på största allvar. Vi ska nu göra allt vi kan för att förvalta det på bästa sätt. Arbetet med att infria våra vallöften har redan påbörjats och hårt arbete väntar kommande mandatperiod för att leva upp till det vi lovat.

I många kommuner och landsting och inte minst på riksplanet är det otydligt kring vem som ska styra och i många fall också osäkert om de styren som verkar i minoritet faktiskt kommer att få igenom sin politik. Tyvärr finns det en stor risk för handlingsförlamning och att nödvändig förändring och utveckling uteblir vilket i sin tur påverkar kommuner, landsting och Sverige negativt. Det känns därför extra bra att det i Vellinge finns en stabilitet. Valutslaget blev tydligt och politiken kan fokusera på sakfrågor med full kraft och energi för att fortsätta arbetet för ett ännu bättre Vellinge.

Det finns många viktiga frågor att hantera kommande år. Vi kommer ha full fokus på attraktiva livsmiljöer i hela kommunen, balanserad och hållbar tillväxt, ett fortsatt tryggt och snyggt Vellinge, kunskapsfokuserad
utbildning för alla, trygg och tillgänglig vård och omsorg samt utökad och förbättrad service till våra invånare och företagare. Samtidigt ska vi se till att använda våra gemensamma skattepengar på bästa sätt och hantera kommunens ekonomi ansvarsfullt. Vi har en bra grund att stå på tack vare ett långsiktigt och målmedvetet arbete. Men det är på intet sätt ett självspelande piano utan vi kommer behöva fortsätta ompröva, tänka nytt och utmana invanda arbets- och förhållningssätt. Jag är övertygad om att det kommer bli en händelserik mandatperiod och att vi tillsammans kommer göra Vellinge än mer framgångsrikt. Ett framgångsrikt Vellinge som visar vägen in i framtiden!

Carina Wutzler
Kommunstyrelsens ordförande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen