Invigning av Vellinges nya sagolekplats

idag invigdes den nya sagolekplatsen i Vellinge centrum. Under invigningen läste Carina en saga för barnen om platsen.

Sagan om de tre små trollungarna.

Det var en gång tre små trollungar som bodde under denna stenen. Ungarna som hette Tora, Tore och Trulls ville gärna springa runt och leka ovanför stenen men det fanns inte så mycket att göra. Platsen över deras hem var visserligen stor och grön men det fanns inte så mycket att göra. ”Vad kan vi leka med?” frågade Tora sina bröder. ”Jag vet inte, vi kanske kan bygga något” svarade Tore, den äldsta brodern.

Sagt och gjort, trollungarna sprang lite längre bort för att leta efter stockar och sten för att kunna bygga något roligt att leka på.

Trulls gick och visslade medan han plockade ihop stockar. När han lyfte upp en jättestock såg han jättespindeln Aragina. Aragina ville också vara med och leka och hjälpte Trulls att bära stockarna tillbaka till där de bodde.

Ryktet om det skojiga bygget spred sig och inom kort anslöt sig fler spindelbarn, trollungar och drakungar för att hjälpa till.

Drakungarna, som kunde flyga, fick ansvar för att bygga en klätterställning med tillhörande ruschkana, Spindelbarnen byggde ihop en jättespindel i trä med långa ben som man kunde klättra på.

Trollungarna hade ansvar för sagohörnan och satte upp stubbar som man kunde sitta på medan man lyssnade på någon av de spännande sagorna som trollmamman eller någon av de andra mammorna och papporna berättade.

Efter mycket slit och släp var äntligen lekplatsen färdig!

”Oj så fin den är” utbrast Tora, ”Ja verkligen” instämde Aragina.

Medan alla barn stod och beundrade sitt arbete kom trollmor upp från stenen. ”Ja, detta har ni verkligen gjort bra ungar” ”Det är bara en sak som fattas” sa hon leende och tog fram en stor skattkista fylld med diamanter, briljanter och guldpengar. ”Denna kan vara fin att ha här mitt på lekplatsen, briljanterna glimmar i solen och ni kan leka sjörövare”

”Jaaa, åh vad fint” hurrade alla barnen i kör!

Och på den vägen är det. Vet inte riktigt om ni kan se trollungarna eller deras vänner här idag för de är lite skygga men jag vet att de vill att ni kommer hit ofta och leker för de älskar när barn, leker, tjoar och tjimmar och skrattar. De hoppas ni liksom de tar med sina vänner och leker kurragömma klättrar i träd, hoppar på stubbarna, hänger i lianer som i djungeln i klättra i klätterställningen.

Slut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen