Klartecken för byggnationen av resecentrum vid Vellinge ängar.

Varje dag passerar runt tusen pendlare till och från busshållplatsen vid Vellinge ängar intill E6 och det har funnits ett behov av att rusta upp platsen, inte minst när Campusområdet växer fram. För oss moderater är det viktigt att Vellingeborna ska kunna ta sig fram tryggt, smidigt och miljövänligt och vi har under flera år arbetat för att förbättra kollektivtrafiken för invånarna tillsammans med Region Skåne och Trafikverket. En del i det arbetet är att skapa trygga och snygga stationsområden.

Försköningen av stationsområdet vid Vellinge Ängar är snart klar och nu tar nästa etapp vid, ett nytt resecentrum/busstation på området. I samband med byggnationen av resecentrum kommer även en träribbad bullervall att byggas upp runt om som ger en välkomnande entré både från torget och motorvägen.

Inne i det nya resecentrumet ska det byggas en vänthall med sittytor, toaletter, en ny perrong mot E6, trädäck mot stationstorget samt möjligheter till en caféverksamhet.

Byggnationen kommer att pågå i cirka ett år och påbörjas till hösten 2019.  

– Förr var torget ingen plats man var stolt över och vi har därför jobbat för fullt för att få till en plats som sjuder av liv och aktivitet. Hela stationsområdet inklusive campusområdet en del av vårt centrumutvecklingsarbete för att skapa attraktiva miljöer. Området runt stationen börjar verkligen ta form och nu är det äntligen dags att påbörja nästa etapp som är ett resecentrum, säger Carina Wutzler.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen