M satsar på ny förskola i Hököpinge för att skapa bästa tänkbara start i livet

Under förra veckan antog kommunstyrelsens arbetsutskott programbeskrivningen av ny förskola i Hököpinge. Många barnfamiljer väljer att flytta till Vellinge kommun och Hököpinge och det finns ett behov av fler förskoleplatser. För att möta detta kommer en ny förskola i Hököpinge att byggas vilket skapar närmare 120 nya förskoleplatser.

Vellinges barn och elever ska få bästa tänkbara start i livet och föräldrar ska känna sig trygga med att lämna sina barn i förskolan samtidigt som dem vet om att verksamheten håller hög pedagogisk kvalitet som förbereder barnen inför skolan. Redan i förskolan läggs grunden för ett livslångt lärande. Många barnfamiljer väljer att flytta till Vellinge kommun och därför finns ett behov av fler förskoleplatser. För att möta behovet kommer en ny förskola i Hököpinge att byggas och planeras vara i full drift 2022.

Vi moderater vill ge barnen en trygg och bra start i livet. Förskoleverksamheten har ett tydligt pedagogiskt uppdrag och en bra förskola är en viktig förutsättning för barnens utveckling och lärande. Barnen tillbringar många timmar i förskolan och det är viktigt att miljön är kreativ och inspirerande och skapar utrymme för både lek och lärande och uppmuntrar till olika aktiviteter

Förskolans miljö både inomhus och utomhus ska formas med utgångspunkt i barns rättigheter, intressen, behov och åsikter som barnen på olika sätt ger uttryck för. Köket ska efter förslag från oss moderater projekteras för ett mottagningskök som ska anpassas så den kan användas i den pedagogiska verksamheten.

-Många barnfamiljer väljer att flytta till Vellinge kommun och Hököpinge och det finns ett behov av fler förskoleplatser. Förskolan är det första steget på kunskapsresan och ändamålsenliga lokaler med en kreativ och stimulerande miljö är en viktig förutsättning för hög kvalitet. På den nya förskolan ska det finnas bra förutsättningar för lek och lärande såväl inom- som utomhus, säger Gustav Schyllert, ordförande i utbildningsnämnden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen