Minskat antal anmälda brott i Vellinge

För oss moderater är trygghet ett prioriterat område som vi ständigt utvecklar och förbättrar i samarbete med företag, föreningar, polis och allmänhet. Alla ska känna sig trygga när de vistas i sitt hem, på sin arbetsplats, i skolan eller rör sig på offentliga platser i kommunen. Kommunen ska arbeta med att förebygga våld, skadegörelse, inbrott och annat som kan påverka friheten att under säkra förhållanden vistas var man vill, när man vill.

Polisen släppte nyligen en sammanställning om brott i kommunen under 2017 och glädjande nog har dessa minskat. Bostadsinbrott och försök till bostadsinbrott har minskat för femte året i rad och har halverats sedan 2014. Även antal skadegörelsebrott har minskat i kommunen från förra året, från 277 anmälda händelser till 237 anmälningar.

Vi är stolta och glada över att det brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbetet som initierades av oss har gett resultat men än är vi inte nöjda och det finns mycket mer som kan förbättras för att ytterligare stärka och utveckla det pågående arbetet i kommunen. Bland annat kommer vi fortsätta kräva ökad närvaro och leverans från polisen. Det är inte acceptabelt att man flyttar de resurser som vi har avtalat från vår kommun till intilliggande orter.

-Statistiken visar att kommunen har blivit tryggare men vi får aldrig slå oss till ro. Vi har gjort mycket för att förbättra tryggheten och även om Vellinge är en av de tryggaste kommunerna i landet kan vi inte vara nöjda så länge människor upplever otrygghet, säger Anna Mannfalk (M) ordförande i BRÅ Vellinge.

 

 

Bostadsinbrott och försök till bostadsinbrott 2013-2017
2013                    2014                    2015                    2016                    2017
145 st                     126 st                    111 st                     105 st                     62 st

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen