Moderaterna satsar på tryggare stränder.

Vellinge kommun har tidigare haft livräddarverksamhet sex sommarveckor om året, något vi moderater nu höjer till nio sommarveckor per år med start från sommaren 2018. Syftet med livräddarverksamheten är att rädda folk i nöd, att bistå med omplåstring och att ge information till badande och allmänhet.

Verksamheten kommer att vara igång under veckans alla dagar. Varje strand är likt tidigare år bemannad med en utbildad livräddare och fem strandvärdar. Strandvärdarna är ungdomar som rekryteras inom ramen för kommunens feriepraktikplatser. Som strandvärd har de genomgått en grundläggande pool- och havslivräddarutbildning och de handleds av livräddaren.

Sol, hav och strand är det nog många som förknippar Vellinge kommun med och här finns det över 4 mil strand. Det kristallblå havet och kritvita stränderna är en viktig och stor attraktionskraft i kommunen och det är därför av största vikt att vi har en välfungerande modern livräddarverksamhet.

Tre av Sveriges åtta stränder som tilldelats den internationella utmärkelsen Blå flagg ligger i Vellinge kommun – Kämpingestranden, Skanörs strand och Falsterbo strand. Att kommunen tilldelats utmärkelsen Blå flagg är ingen slump utan resultatet av ett aktivt och målmedvetet arbete. Stränderna hålls rena, fräscha och säkra och kommunens livräddarverksamhet har blivit ett föredöme för andra kommuner runt om i landet.

-Vi vill erbjuda rena, trygga och säkra stränder och i det ingår renhållning, tångrensning men även en bra livräddarverksamhet. Vi har under de senaste åren utvecklat och förbättrat bevakningen på stränderna. För säsongen 2018 stärker vi detta arbetet ytterligare och utökar verksamheten från sex till nio veckor, säger Christer Mars, ordförande i nämnden för gemensam medborgarservice.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen