MUF arbetar för en trygg och säker skola

 

Det var inte längesedan skolorna drog igång, och det var många som såg fram emot att få träffa kompisarna igen och komma tillbaka till sina rutiner. Dock var inte skolstarten lika efterlängtad för alla då ett av skolans största problem är mobbning. Oavsett om man går i grundskolan, på gymnasiet eller utför senare studier vill vi att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Skolan är en plats för lärande och för att eleverna ska kunna ta till sig ny kunskap behöver de känna sig trygga.

Det är dags att öka trygghetsarbetet i skolorna och börja benämna incidenter för vad det är – kränkningar, hot och trakasserier istället för mobbning. Enligt en beräkning på Friends hemsida beräknas mobbningen i Vellinge kommun kosta 66,7 miljoner kronor de kommande 30 åren. Det är pengar som skulle kunna användas till bland annat att stärka läraryrket om skolorna vidtar tydliga åtgärder.

Vi vill att arbetet mot kränkningar, hot och trakasserier ska stärkas och även att det ska finnas tydliga åtgärder för dem som bryter skolornas ordningsregler. Det är med en trygg och säker skola som eleverna kan ta till sig kunskap, utvecklas och nå sina mål.

 

Hannah Renhed, Ordförande Vellinge MUF

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen