Njut av sommaren i härliga Vellinge!

Besöksnäringen har stor betydelse för Vellinges fortsatta utveckling och tillväxt. En bransch där många av kommunens unga får sitt första jobb. 

Vi moderater ser att det finns en stor potential i att utveckla besöksnäringen för ökad året runt-turism och utveckla hela kommunen som en attraktiv besöksdestination, inte minst på grund av det rika natur- och kulturliv som finns här. Vi vill fortsätta bygga traditioner med återkommande arrangemang som sträcker sig över hela året. Arbetet är långsiktigt och handlar om att utveckla Vellinge kommun som destination där vi vill underlätta för företagare och föreningar.

Vellinge har stränder i världsklass och det satsar vi på att behålla och utveckla. Genom att se till att stränderna hålls rena, fina och trygga har kommunen tilldelats Blå flagg på hela 3 stränder.

Vi har arbetat långsiktigt med att utveckla Skanörs hamn. I år har moderna, hållbara och mer funktionella flytbryggor installerats och hamnbassängen optimerats. Under de senaste åren har nya kajkanter, Stens brygga och nya toaletter byggts, fyrplatsen med dansbana förskönats, nytt livräddartorn, livräddarverksamheten utökats och hamnområdet har förskönats med belysning och planteringar. Genom vår politik har vi möjliggjort utveckling av verksamheter såsom nytt kallbadhus och utveckling av flera restauranger på platsen. Nytt för i år är att Skanörs hamn, som en av 15 hamnar i Sverige, tilldelats Blå flagg!  Vi ser stor potential i att utveckla småbåtshamnen i Falsterbokanalen till en lika fantastisk plats med verksamheter och båtliv. För att möjliggöra detta har arbetet med ny detaljplan påbörjats. Vi beklagar att oppositionen sa NEJ till bygglov för den uppskattade beachbaren och därmed stoppades den i år.

Även i år rullar Gåsatåget i Skanör och Falsterbo – ta en tur och ta ett stopp för att fika, besöka museum eller konsthall, spela minigolf och padel, ta ett dopp, besöka naturnära eller för att göra något annat kul. Njut av en härlig tid med många upplevelser i Vellinge kommun.

Carina Wutzler (M) kommunstyrelsens ordförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *