Ny busslinje direkt till Lund blir ett stort lyft för Vellinge kommun.

Vi moderater har under flera år arbetat för att få till en direktlinje från kommunen till Lund. I början av veckan fattade Skånetrafiken beslutet att hörsamma våra önskemål. Från och med den 19 augusti kommer nya regionbuss 103 att gå från Höllviken centrum till Lund Ideon Gateway.

Idag tar resan från Höllviken till Lund strax över en timme och ett byte behöver göras i Malmö. Den nya direktlinjen kommer att korta den restiden till cirka 40 minuter. Till en början kommer linjen att gå med 30-minuterstrafik på vardagar mellan 06.00-18.00, men framöver kan det bli tätare turer.

– Det känns verkligen jättebra att Skånetrafiken hörsammat oss och att vi nu får till en direktlinje till Lund. Vellinge är en stor pendlarkommun och många arbetar i Lund. Jag tror och hoppas att detta kommer bli ett populärt alternativ till bilen när man ska ta sig till och från arbetet, jag vet att linjen har varit efterfrågad. Detta är kopplat till vårt arbete för nya sträckningar och nya linjer så att utbud och turtäthet fortsätter förbättras, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen