Nya i KF

Närmare hälften av namnen på den moderata kommunfullmäktigelistan har sedan tidigare inte suttit i kommunfullmäktige. Vi tycker det är oerhört glädjande att så många nya vill vara med och föra vår politik framåt. Vi kommer därför att presentera en ny person varje vecka som kommer att få berätta lite om sig själv.

Lennart Willemo

Vem är du?
Pensionär, tidigare rektor i Vellinge-Månstorp samt därefter skolutvecklingsansvarig i Vellinge kommun. Mycket engagerad i tillkomsten av Sundsgymnasiet samt involverad i byggena Månstorps Ängar och tillbyggnaden av St.Knuts äldreboende.

Varför har du valt att kandidera till fullmäktige för Moderaterna i Vellinge?
Moderat ideologi stämmer väl överens med min syn på sociala- och äldreomsorgsfrågor samt vad gäller vikten av kunskap i skolan. Dessutom arbetar Moderaterna aktivt för att alla kommundelarna skall utvecklas och blomma. Goda exempel är planeringen av en ny stor förskola i V Ingelstad, Omtankens hus i Höllviken, centrumutvecklingen i Skanör och Vellinge tätort samt insatser i Skanörs hamn.

Vilken politisk fråga ligger dig närmst om hjärtat?
Vellinge får en allt större del av äldre befolkning och omsorgsfrågor kommer att bli väldigt viktiga framöver. Det blir således av stor vikt att vi kan erbjuda olika former av äldreboende med tillgång till service av olika omfattning och slag. Även mängden barn och skolelever ökar och det kommer att bli nödvändigt att bygga fler skolor.

Ett svar till “Nya i KF”

  1. Bjarne Nilsson skriver:

    Gammal krigare med klokhet och omdömme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen