Nya i KF

Närmare häften av namnen på den moderata kommunfullmäktigelistan har sedan tidigare inte suttit i kommunfullmäktige. Vi tycker det är oerhört glädjande att så många nya vill vara med och föra vår politik framåt. Vi kommer därför att presentera en ny person varje vecka som kommer att få berätta lite om sig själv.

Tove von Gertten
Vem är du?
Jag heter Tove von Gertten och går sista året på det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteende på S:t Petri gymnasieskola i Malmö. Förutom skolan så jobbar jag extra på BOUNCEinc i Toftanäs, tränar på gym och umgås med vänner.

Varför har du valt att kandidera till fullmäktige för Moderaterna i Vellinge?
Jag tycker att fler unga borde involvera sig politiskt och göra sina röster hörda. Vi bor i ett land med demokrati och då borde man utnyttja alla möjligheter som vi får till att tycka till och vara med och påverka vårt gemensamma samhälle.

Vilken politisk fråga ligger dig närmast om hjärtat?
Jämställdhet och likabehandling är ämnen som jag intresserar mig för extra mycket. Jag vill att samhället ska vara till för alla, att alla ska känna sig trygga och väl behandlade på förskola, på skolan, på arbetsplatsen och på alla andra ställen oberoende av kön, religion, etnicitet, sexualitet osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen