Nyhetsbrev - april 2022

”Ja, visst gör det ont när knoppar brister. Varför skulle annars våren tveka?” Våren är här och efter en underbar valborgshelg och en månad innehållande kickoff med våra kandidater och ett Skånemöte med drygt 250 moderater är vi mer taggade än någonsin på att vinna val!

Våra kandidater inledde april med en kickoff på kommunhuset där Carina Wutzler berättade om den strategiska valplanen, Kevin Sundin berättade om vår kommunikationsplan och Martin von Gertten samt Bob Ericsson berättade om kampanjplanen. Vi fick också inspirerande besök från Moderaternas kommunikationschef Martin Borgs och en crasch course i coachande ledarskap av Polhage&Lundberg.

Kommunstyrelsen beslutade den 4 april att ta fram en ny detaljplan för området kring Falsterbogrillen där möjligheterna till faciliteter, avfallshantering, mottagande av leveranser ska förbättras samt möjlighet till utökad byggnation för fler serveringsplatser ska möjliggöras. I samband med detta ska entrén till gamla Falsterbo fräschas upp. Samtidigt beslutades om ett planuppdrag för Vellinge centrum i syfte att kunna uppföra bostäder, se över trafik- och parkeringsförhållanden och öka utbudet av service.

Tångvallaområdet fortsätter utvecklas efter fastighetsutskottets beslut att godkänna underlag för upphandling. Du kan se mer vad det innebär här.

Kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler berättade den 7 april för näringslivet om kommunens arbete med hållbar utveckling vid en näringslivsfrukost på Bistro Perspektiv.

Under påskhelgen genomfördes trevliga kampanjer runt om i kommunen och hushållen fick ta del av färskt nummer av Jag ❤ Vellinge.  Artiklarna finns att läsa på vår hemsida.

Skånemötet samlade drygt 250 moderater från hela länet och Vellinge var representerade med 12 deltagare! Dagen på Malmö Arena bjöd bl.a. på tal av Ulf Kristersson, Hans Wallmark och Boriana Åberg men även på utbildning i allt från valets viktigaste frågor till sociala medier och retorik.

Kommunfullmäktige fattade den 25 april flera viktiga beslut. Bland annat antogs ett nytt energiprogram, årsredovisningen för 2021 godkändes liksom markanvisningsavtal för byggnation av hotell-, konferens- och spaanläggning vid Falsterbo Strandbad. Dessutom antogs detaljplanen för ny grund- och förskola samt sporthall i Höllviken.

Strandfodringen vid Norra reveln i Skanör har fortsatt och området har återfått en bred och härlig sandstrand.

Våra och andras påtryckningar på politiker på såväl danska som svenska sidan har gett effekt. Den danska transportministern meddelade den 21 april att alternativ till dumpningen i Östersjön en dryg mil från Falsterbonäset ska utredas och presenteras senast i juni. Vi kommer fortsätta följa utvecklingen för att säkerställa att förorenade massor inte dumpas utanför Falsterbonäset. 

På våra sociala medier har vi börjat presentera våra 68 uppfyllda vallöften från 2018. Följ gärna det och glöm inte; vi vinner valet på sociala medier like för like och kommentar för kommentar!

Glöm inte njuta av det härliga vårvädret! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.