Nytt utegym i Västra Ingelstad ska stå klart under hösten

Moderaterna satsar på friskvård och hälsofrämjande åtgärder som höjer livskvaliteten för människor i alla åldrar.  

Under 2017 byggdes ett utegym i Nyckelhålsparken, Höllviken, som blev mycket uppskattat. För oss moderater är det viktigt att skapa mötesplatser för alla grupper i samhället som uppmuntrar till spontanidrott, socialt umgänge och livskvalitet vilket ledde till att vi moderater i budgeten för 2019-2021 valt att satsa på fler utegym runt om i kommunen, där Västra Ingelstad är först ut 2019.

En upphandling är nu gjord och inom kort kommer utegymmet i Västra Ingelstad att påbörjas i parken vid Arrendevägen i centrala delen av orten. Platsen har beslutats i samråd med en referensgrupp bestående av lokalbor och platsen kommer gestaltas under devisen ”trädgård på landet”. Utegymmet kommer att kombineras med löpslingor på befintliga vägar, cykelbanor samt gångbanor. Utrusningen ska ge en varierande och övergripande träning som passar alla och smälter in i omgivningen. Gymmet är format i en åtta där 10 olika gymutrustningsredskap är utgör en cirkelform och den andra cirkeln innehåller bänkar sittytor och planteringar. I utrustningsväg kommer det finnas en crosstrainer, monkeybars, dip bars, balansfjäder, aerobicboxar i olika höjder och stänger att göra pull-ups och push-ups på.

Projektet har en budget på 2 miljoner kronor och planeras vara klart senare under året.

– Ett utegym har varit efterfrågat i Västra Ingelstad och jag tror och hoppas att det kommer bli en mötesplats som uppmuntrar till liv och rörelse samtidigt som det blir en social plats med möjligheter till lek och fikastunder, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen