Planuppdrag för ny grundskola i Höllviken

Många barnfamiljer väljer att flytta till Vellinge kommun och Höllviken och det finns ett behov av fler förskoleplatser. För att möta detta behov beslutade kommunstyrelsen idag att ge tillväxtavdelningen i uppdrag att ta fram ett planuppdrag för ny grundskola i Östra Höllviken intill Henriks hage med plats för 550 elever. Planen ska även anpassas för en samlokalisering av framtida förskola.

Skolan är ett prioriterat område för oss moderater, Vellinges barn och elever ska få bästa tänkbara start i livet. Fortsatt utveckling och välstånd kräver en skola som ger nödvändiga kunskaper för framtiden. Vi står för en tydlig kunskapslinje som löper hela vägen från förskola genom grundskolan vidare till gymnasiet och eventuellt vidare till högre utbildning. Skolan ska erbjuda alla elever en trygg och utvecklande lärmiljö. Bra och kreativ skolmiljö med ändamålsenliga lokaler är viktig del i detta arbete.  

 I området vid Henriksdalsvägen som ligger i anslutning till befintlig cykelväg finns även ett förslag på nytt vård och omsorgsboende samt möjlighet till att starta planuppdrag för ny bostadsbebyggelse samt en sporthall och idrottsplats.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen