Politik handlar om att vilja och våga!

Vellingemoderaternas politik syftar till att förbättra och utveckla kommunen. I vårt arbete har vi hela tiden Vellinges bästa för ögonen. Det innebär att vi inte bara kan fortsätta göra som man alltid gjort, utan att vi måste våga tänka nytt och utmana traditionella tillvägagångssätt och gamla invanda mönster. Detta krävs om vi ska klara fortsatt hög kvalité i den service och de tjänster som erbjuds av kommunen, inte minst inom utbildning och äldreomsorg.

Samhället står inför en rad utmaningar; ökat antal äldre, klimatförändringar, integration, matchningsproblem på arbetsmarknaden, framtida kompetensförsörjning mm. I ett sådant läge krävs politiker som har förmågan och viljan att ta tag i de utmaningar som finns. Att stoppa huvudet i sanden, blunda för verkligheten och hålla tummarna och hoppas allt ska lösa sig är inte en framkomlig väg. Inte heller att agera gnällspik eller att agera efter och reagera på vad andra gör. Istället krävs politiker som vågar visa vägen, som är tydliga och som står upp för sin politik och som för en vuxen debatt

Vi moderater vill genom vår politik påverka och styra utvecklingen av framtiden, inte sitta bredvid och passivt följa utvecklingen och i efterhand undra vad det var som hände. Förslag som tiggeriförbud, integrationsplikt, Vellingedollar, engångspremie, linbana, pensionsavsättning med mera, samt att vi driver opinion och frågor mot myndigheter och stat kan säkert få en del att höja på ögonbrynen. Det får man räkna med när man inte gör som alla andra. Vellinge är en framgångsrik kommun på många sätt och det är ingen slump. Moderaterna har drivit en målmedveten, långsiktig och ansvarsfull politik. En politik som gjort skillnad och som gett resultat. Men det finns mer att göra. Trots att vi suttit vid styret i många år är vi varken visionslösa eller idétrötta. Låt oss fortsätta arbetet för ett ännu bättre Vellinge. Ett Vellinge som visar vägen in i framtiden.

Carina Wutzler,
Kommunstyrelsens ordförande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen