Politik som förbättrar för turismen

Det är glädjande att se att vårt tydliga och målmedvetna arbete för att få en fyrstjärnig camping redan har gett resultat och nu finns det en camping värd namnet i kommunen.

Besöksnäringen är en viktig del i näringslivet och vi moderater ser att besöksnäringen har en stor potential i kommunen. Inte minst när det kommer till att dra nytta av det rika natur- och kulturliv som finns här. Vi satsar därför på att lyfta och utveckla besöksnäringen.

Hösten 2015 sade kommunen upp avtalet med den förra arrendatorn och under förra året påbörjades arbetet med att hitta en  ny. När vi gick ut i anbudsförfarande satte vi en hög målsättning för att få till en camping med hög standard. För att säkerställa att den framtida arrendatorn hade kapacitet att lyfta campingen sattes ett antal höga kvalifikationskrav upp, bland annat skulle gedigna förlag om målsättningar och utvecklingsarbete för campingen vara med i förslagen. Vi såg det även som ett stort plus att den framtida arrendatorn bedrivit en framgångsrik näringsverksamhet med huvudinriktning på camping tidigare.

Moderaterna avsatte 5 miljoner kronor i 2017 års budget för att förbättra vatten, avlopp och el på Falsterbo camping och resort med målet att få till en standard höjning och en fyrstjärnig camping. Den nya arrendatorn har levererat och vi ser att de avsatta pengarna är välinvesterade och kommer ge ett positivt utslag för turistnäringen och kommunen i många år framöver.

På Falsterbo Camping & Resort står nu en ny receptionsbyggnad med stor terrass i lärkträd klar. Den nya aktören har även investerat i ett nytt servicehus, fräschat upp stugor, investerat i utomhusmiljön på campingen och skapat ett gediget aktivitetsprogram.

Tack vare en rejäl uppfräschning och det gedigna aktivitetsprogrammet förlängs turistsäsongen i Falsterbo och hela näset och förhoppningsvis kan campingen bli fyrstjärnig redan i sommar.

–       Turistnäringen är viktig för kommunen och vi moderater ville få till en ambitionshöjning även för campingen. Det känns oerhört roligt att campingen redan första året har blivit så bra och att den nya entreprenören har samma mål som oss att få till en fyrstjärnig camping värt namnet så snart som möjligt, säger Carina Wutzler.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen