Rösta bort köerna rösta på Moderaterna

De skånska bilköerna blir allt längre. Arbetspendlingen, tillväxten och säkerheten äventyras när olyckor sker dagligen. Det är en ohållbar situation. Moderaterna i Skåne går till val på att korta köerna.

Under 2017 drabbades E6:an, på sträckan mellan Vellinge och Helsingborg, av hela 292 olyckor. Det motsvarar ungefär en olycka varje vardag där människor får spendera timmar i bilkö, kommer sent till arbetet och i värsta fall skadas eller dödas. 2018 ser inte ut att bli bättre. Efter årets första fem månader har antalet olyckor med god marginal passerat 100.

Skåne är beroende av att det är möjligt att transportera sig runt om i länet tryggt och säkert utan att drabbas av förseningar. Oavsett om man åker kollektivt eller kör bil måste man kunna bo i en del av Skåne och arbeta i en annan del. Därför vill Moderaterna att E6:an mellan Vellinge och Helsingborg byggs ut till sex filer, så att utrymmet och kapaciteten på vägen faktiskt motsvarar det behov som finns. Så kortar vi de skånska köerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen