Snart inflyttningsklart för de attraktiva hyresrätterna på ”Gamla polistomten”

Vi moderater arbetar hela tiden för att Vellinge ska vara en attraktiv boendekommun. För att uppnå detta måste vi politiker ta ett stort ansvar för den fysiska planeringen. Vi ser positivt på att kommunen växer men det måste ske på rätt sätt. För att inte förbruka värdefull åkermark väljer vi därför att förtäta våra centrala kommundelar, främst i Vellinge tätort.

Förra våren revs den gamla byggnaden på Norrevångsgatan i Vellinge. Nu drygt ett år senare pågår slutbesiktningen och det snart är klart för inflyttning av 27 nya och attraktiva hyresrätter mittemot kommunhuset i Vellinge.

Byggnaden innefattar två loftgångshus på tre våningar vardera som är placerade i vinkel vilket ger en trevlig och skyddad innergård. Alla lägenheterna har balkong eller terrass i soligt söder- eller västerläge.

Bostäderna är uppdelade i fyra stycken 4RoK lägenheter på 82 kvm, tretton stycken 3RoK och nio stycken 2RoK på 57 kvm respektive 48 kvm.

Den befintliga växtligheten på tomten är till stor del bevarad vilket innebär att hyresgästerna redan vid inflyttningsdagen i början av juli har en uppvuxen och vacker trädgård.

Av de som kommer att flytta in i de nya lägenheterna kommer 21 av hushållen från Vellinge kommun, fyra stycken hushåll kommer från kranskommuner och två hushåll från andra delar av landet. Vi ser positivt på att få till flyttkedjor inom kommunen och detta är ett bevis på att attraktiva och centrala hyresrätter skapar detta.

–          Det finns ett stort behov av bostäder i kommunen och efterfrågan på just hyresrätter är stor. För oss moderater är det viktigt att bebyggelsen har rätt karaktär för området och att vi håller en sund och hållbar balans i tillväxten. Dessa 27 lägenheter riktar sig till olika målgrupper och ligger i ett centralt och attraktivt läge. Lägenheterna blir ett välkommet tillskott av nya bostäder, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen