Sommarhälsning - vår politik gör skillnad!

En del av er har säkerligen redan börjat er semester. Själv kommer jag nu ta några veckors ledighet som jag tänker tillbringa här på ”Svenska rivieran”. Håller tummarna för fint väder.

Innan ledigheten vill jag skicka med lite reflektioner från första halvåret och påminna om vad vi moderater har åstadkommit med vår politik. Vi har mycket att vara stolta över och jag tycker att vi utan problem kan möta invånarna och visa på leverans. Det händer mycket i kommunen och det är ingen slump utan ett resultat av vårt gemensamma arbete. Jag vill tacka er alla för det engagemang och för det jobb som vi tillsammans gör för ett ännu bättre Vellinge. Vår politik gör skillnad!

Listan kan göras lång men här är några exempel på vad vår politik innebär för Vellinge:

·         Sjätte plats i SKL:s öppna jämförelser avseende trygghet och säkerhet

·         Rekordmånga nomineringar i White guide junior – 9st

·         Ombyggnation av grundsärskolan på Ljungenskolan påbörjad

·         Laddstolpar har uppförts på olika platser i kommunen

·         Sveriges lägsta utbetalning av socialbidrag per invånare

·         Tre Blå flaggcertifierade stränder

·         Möjliggjort uppstart av gym i Västra Ingelstad

·         Första spadtag för 78 nya hyreslägenheter i Västra Ingelstad

·         Meröppet på biblioteket i Höllviken har startats

·         Första plats i EKO-matsligan

·         AAA avseende kreditvärdighet

·         Startat utredning för att ta fram nytt regelverk för bidrag till vägföreningarna

·         Beslutat om ytterligare 100 nya förskoleplatser i Vellinge tätort

·         Vunnit utmärkelsen Guldtrappan för ett långsiktigt och effektivt arbete med digitalt lärande i skola och förskola

·         Första skoptaget för ny förskola i Västra Ingelstad

·         Invigt ett tredje livräddartorn i kommunen, på Falsterbostranden

·         Utsett aktör för hotellbygge på Nyckelhålstomten

·         Genomfört markanvisningstävling och utsett exploatör för bostadsbebyggelse på Campusområdet

·         Markanvisningstävlingar har beslutats och ligger ute för bostadsbebyggelse i Östra Grevie och på ”Mariastugetomten”

·         Campingen i Falsterbo har fått ett rejält lyft sedan vi höjt ambitionsnivån och genom att vi i öppet anbudsförfarande sökt ny aktör. Jag har stora förhoppningar om att campingen kan bli fyrstjärnig redan denna sommar.

Dessutom pågår byggnationen av Omtankens hus, om- och tillbyggnaden av Herrestorpskolan och förändringen av Nyckelhålsparken för fullt. Allt detta är ett resultat av vårt aktiva och målmedvetna arbete och jag hoppas att ni känner att ni är en viktig del av allt det som händer i kommunen.

Givetvis finns det saker som kan bli bättre och det är just det som är drivkraften i vårt arbete, att hela tiden förbättra och utveckla.

Det har varit en tung vår med vikande opinionssiffror på riksplanet vilket gör att det ibland känns lite motigt men vi får hjälpas åt att fortsätta hålla ångan uppe och göra vad vi kan för att hålla ställningarna.

Konkurrensen om utbildad personal är stenhård och tyvärr har kommunen förlorat några betydande och duktiga tjänstemän under våren – kommunen söker nu både en skolchef, en chef för medborgarservice och en digitaliserings- och utvecklingschef. Men nu gäller det att se till at vi inte tappar tempo trots förlust av viktiga nyckelfunktioner.

Ekonomiskt ser 2017 ut att bli ett bra år för Vellinge kommun. Enligt kvartalsuppföljningen  kommer kommunens resultat bli drygt 30 miljoner kronor bättre än budget. Det beror på högre skatteintäkter än beräknat, förbättrat finansnetto samt överskott från verksamheterna. Dessutom kommer en omallokering av pensionsmedelsförvaltningen påverka resultatet och innebära ytterligare 20 miljoner i överskott vilket innebär att det i nuläget ser ut som kommunens resultat kommer bli cirka 50 miljoner kronor.

När vi ses igen efter semestrarna har vi mycket att se framemot: bland annat invigningen av Nyckelhålsparken (äntligen!), verksamhetsstart i etapp 1 på Herrestorpskolan, nya verksamheter i Vellinge centrum, ombyggnad av stora torget i Vellinge centrum, ombyggnad av Axelssons torg, ombyggnad av Stens brygga och utveckling av området kring bryggan och sist men inte minst är det dags för samråd med allmänheten avseende åtgärder för skydd mot stigande havsnivåer.

Efter sommaren går vi in en period som kommer präglas av budgetarbete och i det ingår ett nödvändigt prioriteringsarbete och en översyn av kommunens verksamheter. Jag ser ändå att förutsättningarna ser hyfsat goda ut och jag tror att vi kommer kunna presentera en budget för 2018 som innehåller många fortsatta satsningar för ett ännu bättre Vellinge.

Ha en riktigt härlig sommar!

Vi hörs och ses till dess ha det bäst!

Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande, Vellinge kommun

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen