Tre snabba med kommunfullmäktiges nya ordförande Anna Tinglöf.

Ikväll valdes Anna Tinglöf (M) till ny ordförande i kommunfullmäktige. Hon har varit aktiv i Vellinge i många år och föregående mandatperiod varit vice ordförande i utbildningsnämnden och vice ordförande i Vesab. 

Vem är du?

Anna Tinglöf heter jag. Jag bor i Vellinge tätort med min man och dotter. Jag har varit politiskt engagerad och aktiv sedan jag var 14 år och gick med i Moderat Skolungdom. Sedan dess har jag haft olika typer av engagemang inom MSU, MUF och Moderaterna och en rad olika kommunala uppdrag i Malmö, Göteborg och Vellinge. Mycket fritid går åt till politiken, men förutom det försöker jag spendera så mycket  tid som möjligt med familjen och att göra mysiga saker hemma, som att baka, ta det lugnt eller gräva i trädgården.

Varför har du valt att engagera dig politiskt och vilka är de viktigaste politiska frågorna för dig?

Att mitt politiska engagemang hängt med så många år tror jag beror på att jag har en genuin vilja att bidra och påverka saker till det bättre. Dessutom har man ju så roligt på vägen, lär sig massor och träffar många trevliga, intressanta och engagerade människor.  För mig är det viktigt att människor har en frihet att påverka sin egen vardag och ta beslut om sitt eget liv i så stor utsträckning som möjligt, och det är nog snarare den grundsynen på samhället än enskilda politiska frågor som driver mig.

Vad fick dig att vilja bli kommunfullmäktiges nya ordförande?

Uppdraget som ordförande i kommunfullmäktige är en jättefin chans att bidra till positiva fullmäktigemöten med god ton och bra stuns i debatterna. Samtidigt är även den representativa delen av rollen lockande, då jag tror att min naturliga nyfikenhet och känsla för traditioner ger goda förutsättningar för att representera kommunen på ett bra sätt i olika ceremonier, möten och andra arrangemang.

Ett svar till “Tre snabba med kommunfullmäktiges nya ordförande Anna Tinglöf.”

  1. Sigge Lindhe skriver:

    Idag blev Vellinge kommun en bättre plats. Grattis Anna!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen