Trygghet och kvalitet 

 

När jag får frågan av kommuninvånare: ”Varför ska vi rösta på Moderaterna i nästa val? svarar jag : ”Det var en lätt fråga!”

Vi vill naturligtvis fullfölja och förbättra allt vad vi påbörjat under denna mandatperiod. Jag tänker då bland annat på att arbetet inne i Omtankens hus skall bli så bra som möjligt. Tryggheten har även ökats genom förbättrade trygghetslarm. En trestegsutbildning har påbörjats för all personal inom Vård och Omsorg vad gäller omhändertagandet av våra dementa i kommunen som ska vara klar våren 2018.

Livbojarna står tätt på våra stränder och ytterligare ett livräddartorn kommer att byggas, denna gång i Falsterbo. Ett trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete har påbörjats med polisen. Allt för att öka vår trygghet som kommuninvånare, företagare och besökare.

Vi vill även se över regelverket för våra villaägarföreningar för att underlätta skötsel av grönområden och lekplatser. För tredje året i rad vann Vellinge ”Ekomatsligan” det vill säga att kommunen är bäst i Sverige när det gäller ekologiska inköp i offentliga kök. Vi vill fortsätta arbeta för att ha Sveriges bästa skola. Vi kommer att arbeta med fortsatt försköning och trygghet i kommunen – nästa etapp Vellinge Centrum med ”Parkstråket”. Vi vill även fortsätta arbetet med ”Läslustan” och våra bibliotek har en duktig och hjälpsam personal för att ge råd om intressant läsning.

Detta och mycket annat gör att jag tycker att Moderaterna är det bästa valet för oss seniorer i Vellinge!

Ann-Margret Ohlsson, Moderata seniorers representant i Vellinge

 

Mina visioner som senior:

  1. FixarMalte kopplat till förebyggande åtgärder, t.ex IT-stöd.
  2. Arbeta mot besvärande ensamhet genom förtroliga samtal, personer att göra något tillsammans med, frivilliga att äta med, bio m.m.
  3. Trygghetslarm till alla över 85 år.
  4. Familjecentral i Höllviken – liknande den som finns i Vellinge.
  5. Stopp för nedmonteringen av kontantservicen.
  6. Krav på förbud för telefonförsäljning utan skriftligt avtal.
  7. Alla vårdcentraler bör ha en äldrevårdsmottagning.
  8. Seniorers tandhälsa – tänderna en del av kroppen – bör ingå i högkostnadsskyddet vid 75 års ålder.
  9. Äldreboendet – äldres rätt till uppkoppling i sina lägenheter i särskilt boende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *