Utökning av feriepraktikplatser för kommunens ungdomar

Den rådande Coronapandemin gör att fler ungdomar än vanligt kommer stå utan sommarjobb i sommar. Restauranger och turistnäringen, som i stor utsträckning anställer ungdomar för sommarjobb som ett steg in på arbetsmarknaden, har drabbats hårt. För att hjälpa till att minska arbetslösheten bland ungdomarna i Vellinge kommun har vi därför valt att utöka antalet feriepraktikplatser. Det handlar om minst 55 nya feriepraktikplatser och målgruppen är 18-21 år.

Några av dessa utökade feriepraktikplatser kommer att vara sommarvärdar vilket innebär att man arbetar för att öka tryggheten på stränderna och tillhörande parkeringar, ser till att avstånd hålls och att det är rent och snyggt. Andra arbeten som det kan handla om är tillverkning av skyddsutrustning till vården samt städ, upprustning och skötsel av publika områden.

– Tyvärr kommer färre unga i kommunen att få vanliga sommarjobb i år på grund av Coronapandemin. Det är därför extra viktigt att se till att fler får möjlighet till feriepraktikplats. Dels för att få arbetslivserfarenheten och känslan av att göra något meningsfullt men också för att tjäna egna pengar. I Vellinge erbjuder vi sedan många år feriepraktikplatser för ungdomar mellan 16 och 19 år. Nu väljer vi alltså att utöka detta arbete med 55 nya platser till ungdomar som är 18-21 år, säger Carina Wutzler, kommunstyrelsens ordförande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen