Vellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018!

I Vellinge uppskattar vi företagarna och vill vi se näringslivet blomstra. Det menar vi är grunden till vår gemensamma välfärd. Att det ständigt startas nya företag är helt avgörande för fortsatt tillväxt. Vi moderater har under flera år arbetat målmedvetet för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Ett arbete som nu gett resultat och Vellinge kommun fick idag utmärkelsen Årets nyföretagarkommun 2018. Carina Wutzler var på plats på mässan Eget Företag i Stockholm för att ta emot utmärkelsen och prispengarna på 100 000 kr.

– Nyföretagande är en förutsättning för fortsatt välstånd och utveckling i samhället. Jag är mycket glad och stolt över att det finns så många entreprenörer i Vellinge kommun. Företagare inspirerar varandra och är goda förebilder för varandra vilket bådar gott för framtiden och för ett fortsatt blomstrande näringsliv i kommunen där befintliga företag kan växa och nya företag startas. Det är så vi vill ha det i Vellinge – ett samhälle som lever och utvecklas, säger Carina Wutzler (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nio kommuner var nominerade till att bli 2018 års bästa nyföretagarkommun som delades ut för 14 året. Priset är instiftat av ekonomiföretaget Visma och Nyföretagarcentrum och prispengarna som delas ut i samband med utmärkelsen ska användas till att lyfta och stärka lokala entreprenörer.


Nomineringarna till tävlingen ”Årets nyföretagarkommun” bygger på statistik över antalet nya företag per tusen invånare under perioden 1 januari 2017 till 30 juni 2018, ett spann på 18 månader för att undvika tillfälliga förändringar. De nominerade kommunerna fick sedan beskriva de insatser som gjorts för att stimulera nyföretagandet på orten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen