Vi fortsätter satsa på trygga och snygga stränder.

Vi hoppas att ni njuter av sommaren på kommunens stränder samtidigt som ni visar varandra hänsyn och håller avstånd. Från och med sommaren 2018 utökades livräddarverksamheten i kommunen från sex till nio veckor efter en budgetsatsning från oss moderater. Utbildning av sommarens livräddarverksamhet startar vecka 25 på Skanörs strand med full livräddarverksamhet på Skanör, Falsterbo och Kämpinge från och med vecka 26 fram till vecka 34. Livräddarna kommer att vara på plats varje dag vid fint väder klockan 10-18. Till sin hjälp kommer livräddarna att ha feriepraktiksungdomar som är strandvakter. I år kommer även sommarvärdar finnas som en extra resurs på och i anslutning till stränderna. 

Nytt är även att vi under denna sommar kommer att ha livräddarverksamhet i Ljunghusen under tre veckor, 27-29, med bevakning i samma koncept som på Skanör, Kämpinge och Falsterbo.

Livräddarverksamheten är viktig för Vellinge kommun som har några av de finaste stränderna i hela Europa med 4 mil långa stränder och kristallblåa hav. Det är en stor attraktionskraft för kommunen och det behövs därför en stabil och aktiv livräddarverksamhet. Tre av Sveriges nio stränder som tilldelats den internationella utmärkelsen Blå flagg 2020 ligger i Vellinge kommun – Kämpingestranden, Skanörs strand och Falsterbo strand. Att kommunen under flera år tilldelats utmärkelsen Blå flagg är ingen slump utan resultatet av ett aktivt och målmedvetet arbete. Stränderna hålls rena, fräscha och säkra och kommunens livräddarverksamhet har blivit ett föredöme för andra kommuner runt om i landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen