Vi fortsätter utveckla och bredda Sundsgymnasiets idrottsutbildning

I januari beslutade utbildningsnämndens arbetsutskott att en ny idrottsinriktning ska starta på Sundsgymnasiet, segling med inriktning på foilande båtar och brädor och är en satsning i samarbete med Svenska Seglarförbundet.

Utbildningen erbjuder ungdomar möjlighet att elitsatsa på idrotten utan att kompromissa bort studierna. Med start från höstterminen 2021 kommer åtta elever att tas in på utbildningen sedan ytterligare åtta elever per år. Sundsgymnasiet bedriver NUI (nationellt godkänd idrottsutbildning), det vill säga ett regionalt idrottsgymnasium med särskilt godkännande från Skolverket. Sedan tidigare har Sundsgymnasiet även inriktningarna golf och ridning.

Förhoppningen är Sundsgymnasiet ska bli en plantskola för framtida OS-medaljörer i segling.

Segling är en av Sveriges mest framgångsrika idrotter när det kommer till olympiska medaljer. Totalt har det blivit 35 svenska OS-medaljer i segling vilket placerar Sverige på fjärde plats i världen.

– För Vellinge Kommun innebär det att vi breddar vår idrottsutbildning på Sundsgymnasiet där vi möjliggör för eleverna att både satsa på sin sport och få en utbildning av hög kvalitet. Segling passar bra i vårt befintliga koncept, och är också en viktig och central del av förenings- och idrottslivet i kommunen, säger Gustav Schyllert (M), ordförande i utbildningsnämnden i Vellinge Kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen