Vi moderniserar biblioteket i Västra Ingelstad.

Biblioteket i Västra Ingelstad byggdes 1993 och har inte moderniserats sedan dess. Vi moderater har därför valt att satsa 1,8 miljoner kronor på att fräscha upp och modernisera interiören så den överensstämmer med dagens behov och blir förenlig med verksamheten som delvis är ett skolbibliotek och delvis ett kommunbibliotek. Till biblioteket i Västra Ingelstad kommer besökare från närliggande orter såsom Arrie och Östra Grevie och målsättningen är att biblioteket ska kunna fungera som en samlingsplats för alla invånare i närområdet.

Biblioteket har sedan tidigare gjort om den gamla datorsalen intill entrén. Rummet har blivit en trevlig lounge som kan användas som bokcirkelrum, studierum samt tidningsrum.

Biblioteket har begränsade ytor och fokus i moderniseringen kommer därför att ligga på flexibiliteten med nya rörliga bokhyllor på hjul för att på ett enkelt sätt kunna skapa ”ett rum i rummet”. Utrymmena ska därigenom kunna ha fler användningsområden, om man vill ha större föreläsningar eller mindre intima mötesplatser. I biblioteket kommer det att byggas ett sagorum som även ska kunna användas som mötesrum och filmsal. Poängen är att aktiviteten ska sätta prägeln inför ett arrangemang och man ska enkelt kunna byta ut sittkuddarna från sagorummet till stolar inför filmvisningar.

Under ombyggnationen kommer även personalrummet att renoveras och vissa arbetsplatser flyttar upp på andra våningen vilket minskar trångboddheten.

Meröppet i biblioteket i Höllviken håller nu på att utvärderas för att se om man även kan öppna den funktionen på de tre andra biblioteken i kommunen varav biblioteket i Västra Ingelstad är ett.

-Biblioteket ska vara en naturlig och trevlig samlingsplats för invånarna i våra östra kommundelar, speciellt då det byggs mycket nya bostäder som ger en stor inflyttning av nya familjer, säger Christer Mars, ordförande i nämnden för gemensam medborgarservice.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen