Nyhetsbrev - december 2018

Årets sista månad närmar sig nu sitt slut. Hoppas att alla hade en härlig julhelg med god mat och trevligt sällskap. Snart är det nyårsafton och dags att fira av året som gått.

Den första söndagen i december hölls det traditionsenlig julmarknad i Höllviken och Vellingemoderaterna var som vanligt på plats för att prata med medborgare, dela ut pepparkakor och sälja lotter. Dessutom höll Carina Wutzler som vanligt jultal i Höllviken centrum under dagen.

Vellinge toppar återigen listan över bästa skolkommun i Skåne i SKL:s öppna jämförelser: Grundskola 2018. Vellinge är bäst i Skåne kom på plats 5 av alla 290 kommuner i Sverige, ett förbättrat med en placering från förra året. Resultatet är ett kvitto på att skolverksamheten i Vellinge håller fortsatt hög kvalitet. Stort grattis säger vi till Vellinge kommuns elever och lärare.

Den 5 december beslutade kommunfullmäktige om samtliga poster till nämnder och styrelser för mandatperioden 2019-2022. Vi är stolta över att ha fått till en bra mix av erfarna och nya personer. Vi har en bred geografisk spridning och en bra blandning av yngre och äldre med ett åldersspann hos våra politiker på 18-81 år. Vi har även en jämn fördelning mellan kvinnor och män bland våra 69 nyvalda och omvalda moderata företrädare som alla bär på olika erfarenheter och kompetenser. Hela listan av politiska uppdrag och poster kan du läsa här: https://vellinge.moderatweb.se/var-politik-ar-bred-och-det-ar-ocksa-var-representation/

Sju priser delades ut under festliga former på årets sista kommunfullmäktigemöte. Gunilla Liljegren, som arbetar på hälso- och sjukvårdsenheten, utsågs till ”Årets medarbetare”, Marie Olsson, lärare i åk 7-9 på Södervångskolan, utnämndes till årets pedagog, Boo Axelsson och Roland Ripmark, som dragit igång grannsamverkan i Höllviken tilldelades kommunens nya utmärkelse ”Årets trygghetsambassadör”, golftalangen Sara Kjellker vann stipendium för årets idrottsutövare, textildesignern Fanny Ljungberg tilldelades årets kulturstipendium tillsammans med filmregissören Gustav Olsson och stipendium till årets föreningsledare tilldelades Peter Lundgren, ordförande i Vellinge IF.  Stort grattis säger vi till er alla.

Den 13 december invigdes Vellinges nya ungdomscentral. I verksamheten finns ungdomscoacher, drogterapeut och alkoholkurator som stöd till barn och unga. Målet med verksamheten är att förebygga eller bryta fysisk och/eller psykisk ohälsa hos yngre, genom att erbjuda en snabb kontakt, hög tillgänglighet och ett helhetsbaserat bemötande.

Vellingemoderaterna var i Vellinge centrumdagen innan den 2:e advent och i Skanör på Luciaafton för att samtala med invånare och önska God jul. Många givande samtal och positiv respons på bland annat Vellingemoderaternas starka valresultat, trygghetsfrågorna, skattesatsen,våra satsningar på utbildning och integrationsfrågorna.

Den 17 december kom beskedet från Högsta Förvaltningsdomstolen gällande Vellinges beslut att införa tiggeriförbud i de lokala ordningsföreskrifterna. Beslutet är tydligt och klargörande; Vellinge får rätt att införa tiggeriförbud. Domen är prejudicerande och en seger för hela kommun-Sverige och det kommunala självstyret.

Sedan Trafikverket ändrat sina rutiner för broöppningen tar varje öppning längre tid vilket skaparlånga bilköer på Näset. Mycket folk rör sig i kommunen sommartid och då måste trafiken fungera på bästa sätt. Vellinge kommun har under december skickat en skrivelse till Trafikverket angående färre broöppningstider över Falsterbokanalen under perioden 15 april – 30 september varje år med början 2019. Vi hoppas vi får gehör från Trafikverket och att det blir broöppning varannan timme från sommaren.

Vi vill önska er alla ett
riktigt gott nytt år,
så ses vi 2019!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tappade uppkopplingen